Nieuwsbrief Maart 2017

 

Na een drukke periode waarin oudergesprekken zijn gevoerd, gaan we verder met de dalton ontwikkelingen.Daltonontwikkelingen We hebben acht nieuwe (stille-) werkplekken gecreëerd in de gang bij groep 3 en 5. Alle groepen kunnen er gebruik van maken. Groep 5 gaat komende week starten met een nieuwe opzet van de taakbrief. Op 29 maart vindt onze afsluitende Daltonbijeenkomst plaats. We hopen dat we dan allemaal het dalton-certificaat mogen ontvangen! Op 6 juni hebben we nog een studiedag gepland, die geheel in het teken staat van dalton en de uiteindelijke visitatie. (Deze dag zijn de kinderen vrij). We hopen in het najaar de officiële visitatie te kunnen plannen.

Indian Dutch groep 5 – groep 6

Dit jaar vindt het Indian Dutch toernooi voor onze groepen 5 en 6 plaats op dinsdag 14 maart.
Groep 6: 9.00 uur -11.30 uur
Groep 5:12.30 uur – 14.15 uur

We wensen iedereen veel succes! En ja, ze kunnen nog wel wat supporters gebruiken…….u bent van harte welkom! 

Nieuws uit de groepen

Iedere nieuwsbrief wordt er iets gemeld vanuit een groep. In deze nieuwsbrief de beurt aan groep 6: Hallo, wij zijn groep 6. Het is onze beurt om iets te schrijven voor de nieuwsbrief. 16 februari hebben we meegedaan aan de grote verkeersquiz. We vonden het erg spannend en waren best zenuwachtig. We zijn derde geworden van de 9 scholen die meededen. Ons spandoek was het allermooiste. Daar hebben we een prachtige beker voor gekregen. In maart gaan we naar de steenfabriek. Eerst krijgen we hier lessen over, zodat we al goed voorbereid zijn. Op 6 maart gaan we weer naar het zwembad. Het programma heet “Duik er eens in!” Ook is er binnenkort het Indian – Dutch toernooi in de Fakkel. Daar verheugen we ons erg op. Hopelijk doen we het hierbij ook goed.

Vastenactie

 Dit jaar zet de Vastenactie zich in voor het project `El Salvador`. Dit land ligt in Midden- Amerika en de hoofdstad is San Salvador. Popotlan is een wijk in deze hoofdstad. Zusters hebben in de wijk Popotlan een jeugdhuis opgericht waar kinderen veilig kunnen spelen en lessen kunnen volgen. De zusters willen het jeugdhuis graag uitbreiden met extra activiteiten (o.a. een speeltuin voor de jongste kinderen en een moestuin ), maar daar is geld voor nodig. Daarom vragen ze onze hulp! Van de paascommissie krijgt u z.s.m. aanvullende informatie over deze Vastenactie.

Aanmelding nieuwe leerlingen

Binnenkort gaan we weer aan de slag met de formatie voor het schooljaar 2017-2018. Het is voor ons belangrijk te weten hoeveel leerlingen er komend schooljaar instromen. We vragen u om kinderen die zijn geboren tussen september 2013 en juni 2014 z.s.m. aan te melden. Mocht u vrienden of kennissen hebben met kinderen van deze leeftijd, waarvan u vermoedt dat deze kinderen bij ons worden aangemeld, wilt u dan zo vriendelijk zijn dit ook aan hen door te geven?

 

Agenda

6 maart Groep 5/6 Duik er eens in
14 maart Indian Dutch groep 5/6
15 maart Stembureau op school
27 maart Groep 4 naar de bakker
29 maart Team scholing Dalton
3 april Ouders op bezoek 14.30 uur
3 april OR vergadering
6 april Schoolfotograaf
12 april Schoolvoetbal groep 7/8
 13 april Paasviering Witte Donderdag
 14 april Goede Vrijdag Middag: alle groepen vrij
16+17 april Pasen. Tweede paasdag alle leerlingen vrij.

 

Namens het team van De Wegwijzer’,

Daniele Ossenvoort en Yvonne Ros