Nieuwsbrief 5 – december 2014

nummer 5 december 2014

Voorleeskampioen 2014

Naomi de Vries uit groep 8 is onze voorleeskampioen 2014. Hartelijk gefeliciteerd! Naomi neemt het  binnenkort op tegen de winnaars van de verschillende scholen uit de gemeente Losser. Veel succes gewenst.

Sinterklaas 2014

Natuurlijk vieren we ook dit jaar de verjaardag van Sinterklaas op school en wel op 4 december. Om 9.00 uur zullen  Sint en zijn Pieten door alle leerlingen, leerkrachten en aanwezige ouders worden ontvangen. We zullen er weer een mooi feest van maken.

  • De groepen 1 tot en met 4 hebben mooie optredens voor Sint voorbereid. De peuters van Tam Tam sluiten hierbij aan.
  • De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 hebben Sint weer geholpen met het maken van surprises en gedichten.

Natuurlijk brengen Sint en zijn Pieten een bezoek aan alle groepen.
`s middags zijn alle groepen vrij!

piet-wegwijzer

4 december: Sinterklaasfeest

Make – A – Wish

De groepen 6 en 7 hebben naar aanleiding van het goede doel, gekoppeld aan het Nationaal schoolontbijt  een inzameling op school gehouden voor de Stichting Make -A-Wish. Stichting Make-A-Wish vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De opbrengst hiervan is € 46,45

Allemaal heel hartelijk dank. Juf Betsy zorgt samen met groep 6/7 dat dit bedrag op de juiste plek terecht komt.

Adventsvieringen

Terwijl Sinterklaas nog in het land is, hebben we dinsdag 2 december de eerste Adventsviering in de groep gevierd.

De Adventsvieringen van 9 december en 16 december vieren we met alle groepen samen in de hal. Zoals ieder jaar een mooie voorbereiding op Kerst.

Duik er eens in

Op maandag 8 december wordt de groepen 5 en 6 namens de gemeente Losser in samenwerking met de zwemclub Losser een zwemactiviteit aangeboden. De kinderen maken kennis met diverse wateractiviteiten.

Wij vragen u de kinderen deze dag met zwemspullen en op de fiets naar school te laten komen.

Info van de muziekschool

Op zaterdag 13 december organiseert de muziekschool een open dag van 12.00 uur tot 14.00 uur. Het thema is Kerst. Onder het genot van warme chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor de volwassenen kan men kennis maken met de muziekschool, de instrumenten en de docenten. Er wordt een puzzeltocht georganiseerd door de school. Hoofdprijs is een waardebon voor de Intertoys. De prijsuitreiking hiervan zal die middag plaatsvinden op Erve Kraesgenberg tijdens de Christmasfair.

Kerst

  • Maandag 8 december kunt u een deel van de kerstbal meenemen, waarop de hapjes staan die u kunt maken voor het kerstbuffet.  De kerstballen zijn bevestigd op de kerstboom, die op de deur van iedere groep hangt. De kerstballen die over zijn worden om 14.30 uur verdeeld door de leerkracht
  • Op donderdag 18 december vieren we samen het Kerstfeest. We beginnen om 17.30 uur in de Martinuskerk. Na afloop van de viering gaan we naar school om te genieten van het kerstdiner in de eigen groep.Terwijl de kinderen genieten van een feestelijk hapjesbuffet, bent u van harte welkom om in de hal te genieten van een glaasje glühwein. We sluiten het Kerstfeest om 19.00 uur af.

Kersthandbaltoernooi

Het kersthandbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 vindt plaats in De Fakkel op 29 en 30 december. Onze school zal deelnemen met een jongensteam en een meisjesteam. Veel succes en een sportieve wedstrijd toegewenst.

Kerstvakantie

De Kerstvakantie begint op vrijdag 19 december om 12.00 uur voor alle groepen.
Op maandag 5 januari 2015 verwachten we iedereen weer op school.

Agenda

Datum Activiteiten
2 december Eerste Adventsviering
4 december Sinterklaasfeest
‘smiddags alle groepen vrij
6 december Tweede Adventsviering
8 december Groep 5 en 6: “Duik er eens in”
16 december Derde Adventsviering
18 december Kerstviering op school
‘smiddags groepen 1 – 4 vrij
19 december Kerstvakantie vanaf 12:00 uur
29 december en 30 december Groepen 7 en 8: Kersthandbaltoernooi
5 januari 2015 Eerste schooldag van 2015

Alvast een hele fijne vakantie toegewenst!

Namens het team, Els Bos

kerst 2014